Links

Buurtschappen

Badge 2018 ('Explode') (€2,-)

Ballonnen 10st. (€2,-)

Aanstaande zaterdag gaat een groep Veldstraters de band met onze Belgische vrienden uit Retie versterken door mee te doen aan hun Boerendart. Voor de thuisblijvers staan op de 'We bouwen een band op' dag hele andere banden op het programma. Dertien legervoertuigen betekent dat er veel banden gemaakt moet worden. Ook aan andere onderdelen van 'Trep' is nog genoeg werk dat moet worden gedaan. Voor de lunch () wordt gezorgd. Kom jij ook zodat we samen een band op kunnen bouwen?

BINGO!

Ben jij degene die dit jaar met het half varken naar huis gaat? Of ga je voor een van de andere hele leuke prijzen? Zet de datum alvast in je agenda, want zaterdag 21 april maak je weer kans op leuke prijzen tijdens de jaarlijkse bingo avond!

Wanneer: 21 april
Locatie: zaal Victoria
Tijd: 19.00

De avond wordt natuurlijk afgesloten met een spectaculair optreden van het Veldstraats Cabaret. Dit jaar met nieuwe leden dus nog meer grappen, filmpjes, liedjes en huilen van het lachen. Tussendoor kan je genieten van het muzikaal optreden van ons Mannenkoor. Dit is een avond die je niet mag missen! Graag zien we jullie allemaal op zaterdag 21 april, tot dan!

1 JUNI ‘19

BOERENDART  –  JEU-DE-BOULES – MAQUETTE

BBQ  –  GADGET – MUZIEK

Wie gaat geschiedenis schrijven als de

Eerste-Veldstraat-Boerendart-Kampioen?

Zaterdagmiddag 1 juni vanaf 15.00 uur, gaan we met de Veldstraters voor het eerst onderling de strijd aan om de meeste hooivorkpunten.

Voor degenen die liever met ballen gooien dan met hooivorken ligt er een jeu-de-boules-baan klaar op onze nieuwe bouwplaats. Iedereen kan meedoen, ook de kinderen.

Na de huldiging van de Veldstraatse kampioenen zal Barry de maquette “Van Kant” presenteren.

Rond 19.00 uur steken we de barbecue aan en gaan we samen genieten van het lekkere eten.

Kosten voor de bbq zijn: € 15,-- p.p. Kinderen tot 12 jaar € 5,--.

Na het eten zal de gadgetcommissie de “Veldstraat gadget 2019” bekend maken. We sluiten deze dag af met een gezellig muziekterras.

(en als Ajax die avond in de finale van de Champions League staat dan kunnen de liefhebbers gezellig samen in de tent genieten van de wedstrijd).

Dit mag je niet missen!

Schrijf je vóór 24 mei in voor deze gezellige middag en avond. Je kunt hiervoor een mail sturen naar acv@veldstraat.nl. Zet erbij of je wil boerendarten of jeu-de-boulen en of je wel of niet mee-eet.

Ben jij er ook bij tijdens de gezamenlijke buurtmaaltijd op zaterdag 6 oktober? Opgeven kan t/m 29 september. Hierna zal uiteraard het spetterende buurtfeest weer plaatsvinden, waarbij de DJ vanaf een uurtje of 20:30u de voetjes van de vloer zal draaien met zowel foxtrotjes als knallende feestmuziek. (Opgeven voor het buurtfeest is niet nodig. Consumpties zijn de gehele avond 1 euro). Ben er bij!

Ook voor het komende corso zoekt buurtschap Veldstraat door middel van een open inschrijving een ontwerp voor 2018. Heb jij, of hebben jullie, een idee én zie je het zitten om samen met een enthousiaste en gezellige bouwgroep je/jullie ontwerp op straat te zetten? Dan is dit de kans!  

Als ontwerper(s) stuur je samen met het bestuur onze bouwgroep aan en ben je tegelijkertijd onderdeel van deze gemotiveerde bouwgroep. Samen streven we er naar om het ontwerp zo goed mogelijk op straat te zetten. Ben je benieuwd naar de kaders waar je ontwerp aan moet voldoen? Zie je het zitten om je in de periode van mei tot september met regelmaat in te zetten met onze bouwers? Meld je dan snel aan! Voor meer informatie en je aanmelding kun je mailen naar info@veldstraat.nl 

Aanmelden kan tot 31 december 2017.  

Foto's corsoweekend 2017 Coby Lelijveld

[post_grid id="875"]

[post_grid id="452"]

Op het ‘Pak & Plakstival’ is oud-voorzitter Erik Marijnissen benoemd tot Erelid van buurtschap Veldstraat. Als Veldstrater in hart en nieren verdient Erik deze waardering vanwege zijn jarenlange (bestuurlijke) inzet voor de buurt.

Voor de (in grote getalen) aanwezige buurtgenoten was de eerste taak van Erik als Erelid het onthullen van het bouwbord voor onze nieuwe bouwplek. Daarbij werd bekend dat de nieuwe loods de naam ‘D’n Erik’ zal gaan dragen.

[post_grid id="497"]

[post_grid id="769"]

Tijdens de bouwperiode het het corsoweekend zelf zijn er veel foto's gemaakt. Hieronder vind je een overzicht. Heb je zelf nog foto's en wil je die graag delen? Mail dan naar webcrew@veldstraat.nl. Veel kijkplezier!

Afgelopen vrijdag was het zover. Na slapeloze nachten werd de gadget voor 2017 aangekondigd; de Veldstraat Army cap! Op deze pet zit een verfriste Veldstraat logo. De komende jaren zullen er meerdere logo's bijkomen in de trend van de wagen, die je dan op je pet kan naaien zodat er een ware collectie ontstaat. De pet is te koop voor €8,- inclusief logo en losse logo's zijn verkrijgbaar voor €2,50 bij het bestuur.

Helaas, dit item is uitverkocht!

Heraldiek vlag (€10,-)

Volledig juryrapport

Vijandschap gaat over in speels gestoei, van oorlog naar vrede. Het is een sterke morele boodschap.
Uitgebeeld door een overgang van voor naar achter, van voorstelling naar theater. Daarbij
ondersteund door een verandering in kleur van donker roze naar licht roze. Complimenten voor de
monochrome kleurstelling van het geheel. De kleurcombinaties worden tot in de kleding en schmink
van de figuranten doorgetrokken. Vraag is wel of juist dít kleurgebruik het verhaal goed vertelt. Hier
zitten paars en roze dicht bij elkaar, voor de voorkant had ook voor een heel andere kleur gekozen
kunnen worden, die het verhaal beter dient. Het contrast komt niet echt uit de verf en daardoor is de
verbeelding niet erg sterk, eerder een beetje rommelig. Behalve de kleur maakt ook de dahlia als
basismateriaal, de serieuze kant van de wagen te soft.
De geluidseffecten werken goed.
Oorlog en schoonheid zijn een gevaarlijke combinatie en je moet van goede huizen komen wil je dat
visueel goed uitbeelden. Het accent ligt meer bij troep in de betekenis van een groep soldaten, dan in
troep als rommel. Dat blijft beperkt tot het beeld van een omgekieperde jongenskamer-speelgoedlade,
hoewel het knap is gemaakt.
Het enthousiasme van de figuratie werkt aanstekelijk. Maar het is wel erg kwajongens-plezier,
clownesk en zelfs carnavalesk. Het totaalbeeld wordt mooier als de wagen is doorspekt met echte
mooie emoties. Hier ontbreekt de durf om een idee niet te ridiculiseren. Actualiteit - met enkele
subtiele verwijzingen in de wagen – wordt gemist.
Wat de figuratie, betreft komt er in het slotstuk wel erg veel op het publiek af, je weet niet waar je
kijken moet, temeer om dat er geen herhaling van zetten is, iedereen geeft een eigen invulling aan zijn
spel. Het publiek wordt overvoerd en wordt daarbij tot keuzes gedwongen, in plaats van dat deze
vooraf zijn gemaakt. Het geheel, zowel in vormen als in theater, leidt een beetje onder de stortvloed
van ‘betekenisvolle’ beelden: het is allemaal een beetje ‘too much’.

Om alvast in de juiste sfeer te komen; op zondag 27 augustus (na afloop van de 2e plakzondag rond de klok van 16:00u) krijgen we bezoek van een Majoor en een eerste Luitenant die alle aanwezige Veldstraters een lesje exercitie (vrij vertaald 'Marcheren voor Dummies') komen geven. Mogelijk gemaakt door onze buurtgenoot Marco Vreugde komen zijn collega's van de KMA ons de regels van het leger bijbrengen. Een activiteit die je niet mag missen om helemaal in de sfeer van 'Trep' te komen! Elke Veldstrater is van harte welkom!

MBD

Vanaf heden is het mogelijk om het Veldstraats corsoshirt van 2018 te bestellen! De gadget commissie heeft weer een ontwerp bedacht en deze zal binnenkort bekend gemaakt worden. Extra informatie hierover volgt nog. Pasmodellen zullen aanwezig zijn in de loods. Je kunt je shirt bestellen via de welbekende bestellijst in de loods op de bouwplaats of via het nieuwe online bestelformulier (Gadgets > Bestellen corsoshirt). Je kunt je bestelling doorgeven t/m 12 augustus 2018. De kosten zijn €8,- per shirt inclusief toegangsbandje voor het evenemententerrein. Betaling dient te gebeuren bij het afhalen van de shirts. Data en tijden hiervoor zullen t.z.t. bekend gemaakt worden. Voor eventuele vragen of informatie kun je terecht bij iemand van de gadgetcommissie of via shirt@veldstraat.nl.

Nadat de vele Veldstraters hun buikjes rond hadden gegeten op het jaarlijkse Hanemaal is op vrijdagavond 5 januari, na de jaarvergadering, het ontwerp voor 2018 bekendgemaakt.

Vol trots presenteerde ontwerper Jos van Aert zijn wagen 'Explode' (werktitel) aan
de aanwezige buurtleden.

[post_grid id="766"]

[post_grid id="864"]

Penlight/sleutelhanger (€2,50)

Polo (€10,-)

Portemonnee (€3,-)

[post_grid id="512"]

Foto's corsoweekend 2017 Ton Luijten

Foto's corsoweekend 2017 Ton van den Berg

Met het slopen van 'Tr♥ep' zit Corso 2017 er weer op. Het publiek heeft afgelopen zondag haar waardering voor onze wagen uitgesproken wat resulteerde in een mooie 3e publieksprijs. De eerste publieksprijs in de historie van onze buurt. Via deze weg willen we al onze sponsoren bedanken, zonder hen zouden we 'Tr♥ep' nooit op straat hebben kunnen zetten.
De komende dagen zal er écht een eind komen aan het Corso jaar wanneer ons 2e huis aan het Krügerplein weer plat gaat. Op zaterdagmiddag 23 september (!) zal het afgelopen bouw jaar geëvalueerd gaan worden tijdens de buurtevaluatie. En eigenlijk is er geen sprake van een einde want dit is gelijk weer het begin van een nieuwe ronde. Een nieuwe ronde waarin we, samen met onze geweldige sponsoren, weer een mooie creatie op de Zunderts straten zullen zetten.

Namens buurtschap Veldstraat, onze wagen 'Tr♥ep' en iedereen van de Veldstraat familie; bedankt!!

Op zondag 23 september is, omringd door zijn dierbaren, Erik Marijnissen overleden. Erik was ziek. Ondanks dat hij er positief in stond was van begin af aan duidelijk dat hij dit oneerlijke gevecht niet zou winnen. Onafwendbaar maar toch nog zo plots. Erik heeft voor Buurtschap Veldstraat veel betekend. Al vanaf zijn jeugd was hij in de tent te vinden. In 1986 trad hij toe in het bestuur om vervolgens 11 jaar later de voorzittershamer over te nemen. Daarmee heeft hij 10 jaar lang met veel passie de buurt geleid. Maar het liefste had hij een lastoorts in de hand. De constructie komt al jaren onder zijn bezielende leiding tot stand. De sloop hield Erik ook nauwlettend in het oog. Zijn ervaring en kennis zullen we erg gaan missen. Afgelopen zomer heeft hij het erelidmaatschap van onze buurt ontvangen. Na dit feestelijke, maar ook emotionele gebaar, werd ook de naam voor ons nieuw te bouwen loods bekend gemaakt; ‘d’n Erik’. Vandaag hebben we samen met vele buurtgenoten, vrienden en bekenden voorgoed afscheid genomen van een corsoman en vooral een Veldstraatman in hart en nieren. Als laatste eer is Erik voor zijn afscheidsdienst ontvangen met een erehaag van Veldstraat vlaggen.

Ook dit jaar bouwt buurtschap Veldstraat weer mee met het Zundertse bloemencorso. Dit keer is het ontwerp gekozen van Matti van Aert en Vivi van Aert met de werknaam 'Tr♥ep'. Hierbij zullen 13 legervoertuigen op een raster gepositioneerd worden. Verder zal een schouwspel worden uitgevoerd door 33 figuranten waarbij je even achter je oren moet krabben, omdat iets niet helemaal lijkt te kloppen met je verwachtingen.

Op zondag 11 februari 2018 trekt de carnavalsoptocht weer door de straten van Boemeldonck. Traditiegetrouw zorgt Corso Zundert voor de verkeerregelaars tijdens dit evenement. Wij zijn op zoek naar 4 buurtgenoten/vrijwilligers die het verkeer willen gaan regelen tijdens de grote optocht aldaar.

Is je verkeersregelaarspasje verlopen? Bij ons secretariaat (info@veldstraat.nl) kun je alle informatie krijgen voor het verlengen van je pas.

Laat ze in Prinsenbeek niet in de kou staan en meld je aan! Op de 1e zondag van September komen de Boemeldonckers naar Zundert om ons evenement te ondersteunen. #wezienutzitte

Alvast bedankt!

Vest (€20,-)

Veters
(per paar: €2,-, 3 paar voor €5,-)

Vissershoedje (€5,-)

Na een tijdelijke afwezigheid zijn we weer terug. Achter de schermen wordt nog hard gewerkt om de website uit te breiden, maar toch is de keuze gemaakt om de belangrijkste informatie zichtbaar te maken. Zo is ook via deze weg weer informatie en nieuws te vinden. Mocht je een fout tegen komen of iets opmerken, kun je dit doorsturen naar webcrew@veldstraat.nl. Mocht je nieuwsgierig zijn hoe het er in de tent voor staat? Kom dan gerust langs voor een kijkje!


Op zondagochtend 4 maart is het weer tijd voor de winter-wandeltocht.
Vanaf 10:00 uur kan er gestart worden vanaf Herberg 't Pannehûske.

Opgeven kan via acv@veldstraat.nl. Deelname is gratis(incl. soep)

Jullie zijn er toch ook allemaal weer bij dit jaar?!

De vakantieperiode is aangebroken en na een geslaagde Roze Zaterdag ( 👚) gaan we aanstaande zaterdag het vakantiegevoel voor alle thuisblijvers naar de tent brengen. Tijdens de (2e) 'Zwarte Zaterdag' op de Franse snelwegen zal ook alles in en rond de tent van de Veldstraat zwart kleuren. Zaterdag 5 augustus vanaf 9:00u Zwarte Zaterdag ( 🖤) Be there!

Overige corso’s

Ook dit jaar bouwt buurtschap Veldstraat weer mee met het Zundertse bloemencorso. Dit keer is het ontwerp gekozen van Matti van Aert en Vivi van Aert met de werknaam 'Tr♥ep'. Hierbij zullen 13 legervoertuigen op een raster gepositioneerd worden. Verder zal een schouwspel worden uitgevoerd door 33 figuranten waarbij je even achter je oren moet krabben, omdat iets niet helemaal lijkt te kloppen met je verwachtingen.

Afgelopen vrijdag was het zover. Na slapeloze nachten werd de gadget voor 2017 aangekondigd; de Veldstraat Army cap! Op deze pet zit een verfriste Veldstraat logo. De komende jaren zullen er meerdere logo's bijkomen in de trend van de wagen, die je dan op je pet kan naaien zodat er een ware collectie ontstaat. De pet is te koop voor €8,- inclusief logo en losse logo's zijn verkrijgbaar voor €2,50 bij het bestuur.

Helaas, dit item is uitverkocht!

De vakantieperiode is aangebroken en na een geslaagde Roze Zaterdag ( 👚) gaan we aanstaande zaterdag het vakantiegevoel voor alle thuisblijvers naar de tent brengen. Tijdens de (2e) 'Zwarte Zaterdag' op de Franse snelwegen zal ook alles in en rond de tent van de Veldstraat zwart kleuren. Zaterdag 5 augustus vanaf 9:00u Zwarte Zaterdag ( 🖤) Be there!

Na een tijdelijke afwezigheid zijn we weer terug. Achter de schermen wordt nog hard gewerkt om de website uit te breiden, maar toch is de keuze gemaakt om de belangrijkste informatie zichtbaar te maken. Zo is ook via deze weg weer informatie en nieuws te vinden. Mocht je een fout tegen komen of iets opmerken, kun je dit doorsturen naar webcrew@veldstraat.nl. Mocht je nieuwsgierig zijn hoe het er in de tent voor staat? Kom dan gerust langs voor een kijkje!

MBD

Portemonnee (€3,-)

Vissershoedje (€5,-)

Veters
(per paar: €2,-, 3 paar voor €5,-)

Penlight/sleutelhanger (€2,50)

Badge 2018 ('Explode') (€2,-)

Overige links

Corsief Corsomagazine

Kindercorso Zundert

Zundertse Boerendart Veldstraat

Bloemencommissie Zundert

Corsonetwerk