Commissies

De commissies kunnen niet draaien zonder actieve leden, dus lijkt het je leuk om je steentje bij te dragen, altijd al nieuwsgierig geweest wat er in een commissie afspeelt of wil je simpelweg aanwezig zijn bij het commissieuitje? Vul dan ons contactformulier in of spreek iemand van de commissie aan. Zij kunnen je met volle passie vertellen wat een commissie doet en al je vragen beantwoorden.

Hieronder een overzicht van de commissies binnen buurtschap Veldstraat:

  • Activiteiten Commissie Veldstraat (ACV)
  • Boerendart commissie
  • Cabaret commissie
  • Catering commissie
  • Gadget commissie
  • Oefenveldje
  • Sponsor  commissie
  • Veld
  • Veldboeketje
  • Webcrew
Activiteiten Commissie Veldstraat (ACV)

Er heerst een grote saamhorigheid binnen de Veldstraat. Hierdoor willen veel buurtgenoten dan ook samen iets leuks te doen. Zij het van feesten tot sporten, of rustiger; van het zoeken naar paaseieren met de toekomstige veteranen tot een gezellige middag met de huidige veteranen van de buurt. Het ACV organiseert de activiteiten binnen de buurt om voor iedereen wat wils te verzorgen. Het buurtfeest, de ik-hou-van-veldstraat-quiz, de fietstocht en barbecue is maar een geringe opsomming van de activiteiten die door het jaar heen georganiseerd worden. Voor het doorgeven van een leuk idee als activiteit of het stellen van vragen, klik hier.


Boerendart commissie

Het is inmiddels een groot fenomeen in Zundert en menigeen kijkt er dan ook echt naar uit als het weer zo ver is; Boerendart. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de Boerendart commissie. In 2017 heeft dit voor de 15e keer plaats gevonden en de laatste jaren groeit het aantal teams, en dus het evenement zelf ook, die deelnemen aan dit evenement. De Boerendart commissie regelt ook de verhuur van de mobiele boerendartbaan. Voor (meer informatie over) het huren van de mobiele boerendartbaan vind je hier of neem direct contact op met de commissie.


Cabaret commissie

Elk jaar zorgen zij er weer voor dat er een avond flink gelachen kan worden door jong en oud. Na diverse keren repeteren voeren de commissieleden van het cabaret een bewonderenswaardige show uit waarbij zowel de gevoelige als de euforische snaar geraakt wordt.  Zo’n avond kun je natuurlijk niet missen, want wie vind een goede dosis humor nou niet leuk?! Wil je van je plankenkoorts afkomen of vind je het leuk om op het toneel te staan en mensen aan het lachen te maken? Grijp dan nu je kans en geef je interesse dan hier door!


Catering commissie

Veldstraters zijn echte Brabantse bourgondiërs; ze houden van lekker eten. De catering commissie legt de Veldstraters dan ook goed in de watten. Tijdens de bouwperiode of activiteiten zorgen zij ervoor dat de Veldstraters lekker kunnen smikkelen en smullen. Zo verzorgen ze vaak een lekkere soep en lekkere broodjes, maar ook warme nachos en andere lekkernijen voor na het bouwen. Natuurlijk gaat eten bij een bourgondiër niet zonder een drankje. De catering zorgt ook voor een lekker kopje koffie, thee, fris of een lekker koud pilsje voor de hardwerkende mens. Het doorgeven van een allergie of meehelpen kan bij de catering.


Gadget commissie

Wat begon met een vissershoedje is inmiddels uitgelopen tot elk jaar een nieuw gadget. De gadget commissie zorgt ervoor dat je je Veldstraat assortiment elk jaar weer kunt uitbreiden. Iedere Veldstrater zit elke keer in spanning te wachten wat zij dit jaar weer toe kunnen voegen. Na een heuze onthulling van het nieuwe gadget is de kassa open en gaan ze als warme broodjes over de toonbank. Nieuwsgierig wat jij nog kunt kopen? Neem dan hier eens een kijkje in ons huidige assortiment. Het passen van een Veldstraat polo of trui kan in de loods. Vragen kunnen gesteld worden aan Joost Anthonissen.


Oefenveldje

Zin om te komen bouwen op dinsdagavond, maar geen oppas kunnen regelen? Geen probleem! Vanaf halverwege tot aan het eind van het bouwseizoen zorgt het Oefenveldje dat de kinderen onder de pannen zijn. Samen met de kinderen zullen zij oude kranten of lege flessen op halen, spelletjes doen of lekker knutselen in het thema van de corsowagen. Ze kunnen er niet vroeg genoeg mee beginnen, jong geleerd is immers oud gedaan toch? Voor informatie over actuele data en tijden kun je hier opvragen.


Sponsor commissie

Naast de vrijwillige bijdrage van de buurtgenoten is een andere vorm van bijdrage natuurlijk altijd welkom. Buurtschap Veldstraat gebruikt de sponsoring onder andere voor het inkopen van bouwmaterialen, maar ook voor de toekomstige bouwlocatie. De sponsor commissie heeft een aantal sponsorpakketten waaruit gekozen kan worden. Interesse om sponsor te worden? Klik dan hier.


Veld

De veldwerkers en bloemenmannen houden zich bezig met het bloemenveld. Zonder de bloemen op de wagens zou het immers ook geen bloemencorso zijn. Het seizoen begint eind april met het potten van de knollen. Daarna wordt er wekelijks onkruid bestreden, totdat de bossen bloemen gaan geven en er geplukt kan worden. Belangrijk op het bloemenveld is dat er op tijd een bak koffie gedronken wordt en er gezellig gepraat kan worden over nieuwtjes uit het dorp en omgeving. Voor meer informatie of vragen hierover, kun je hier terecht.


Veldboeketje

Het veldboeketje is het informatieblad van de buurtschap. Hierin staan onder andere aankondigen van het bestuur, evenementen, foto’s en allerlei andere leuke weetjes. Het blad wordt 5 keer per jaar uitgebracht. Het is mogelijk om het veldboeketje digitaal of op papier te ontvangen. Je voorkeur kun je doorgeven bij de secretaris van het bestuur. Heb je een creatieve mindset, houdt je ervan om stukjes te schrijven, ervaring met InDesign of wil je dit leren? Neem dan contact op.


Webcrew

De webcrew zorgt voor het onderhoud van de websites, emailadressen en andere randzaken. De websites kunnen o.a. geraadpleegd worden voor algemene informatie, aankondigingen, aankomende activiteiten en foto’s. Mocht je een fout tegen komen of vragen hebben m.b.t. voorgenoemde, kun je dit contactformulier invullen.